28 oktober 2010

Gödning av Jimmie

Jimmie "kristet utseende" Åkesson får inte komma på nobelfesten för att hans "värderingar" inte överensstämmer med Alfred Nobels. Jag skulle vilja påminna min trogne läsare om att vi här talar om en stiftelse vars förtroendekapital sedan länge urholkats bortom all ursprungsmärkning. Idag skulle jag med bestämdhet påstå att arrangemanget i det närmaste är ett skämt. Är det någon som missat att Barack Obama nyligen fick Nobels fredspris för absolut ingenting? Eller att Al "den gröna döden" Gore fick det 2007? Dylika travestier är vardagsmat inom Nobelsammanhang.

Stiftelsen är som någon påpekar visserligen privat och får bjuda vem som helst till sina interna ryggdunkningssessioner, men man gör ju Sverigedemokraterna en stor tjänst genom att hålla kvar dem på löpsedlarna. Eller rättare sagt, media gör ju det, som vanligt. För vem skulle annars bry sig om vad som händer i den mossiga storkyrkan eller vid Nobeltönterierna?

Avslutningsvis skulle jag vilja säga att beslutet att testamentera sina stålar till en stiftelse kan vara bland det hårdaste man kan göra. Nobel ansåg nämligen (rätteligen) att rikedomar som ärvs underblåser lättjan och bidrar till människosläktets försoffning. Det vore synnerligen fantastiskt om fler kunde tänka så.