18 februari 2011

Lämpligt straff?

Läser precis att gärningsmannen i det brutala köttyxemordet i Helsingborg fick 18 år. Då är han ute om tolv tror jag..kanske tretton. När jag säger brutalt, så menar jag förresten brutalt. De flesta mord verkställs i form av en lätt smekning mot kinden i jämförelse.

Fatta hur mycket hat den snubben måste ha burit omkring på. Men hur som helst, den självklara frågan är ju - om inte ett sådant brott innebär livstids fängelse, vad krävs egentligen då? Det här mordet var verkligen synnerligen rått på alla tänkbara sätt..

För "vanliga" mord, där det inte föreligger någon rimlig risk för återfall så kan det väl vara acceptabelt med tio år eller liknande. Liksom, varför ska de sitta där och kosta samhället pengar i all evighet? Stört att prata om "vanliga" mord förresten..men det är fan skillnad på att hugga någon en gång eller sjuttio.. I fallet som vi pratar om nu så var det en sjuttio-kille i farten. Dessutom så höll han tydligen redan på att slussas tillbaka till samhället sedan ett tidigare mordförsök. Vad gör man med sådana som honom?