19 november 2010

Regeringen ljuger

Beatrice Ask: När lögnen blir en livsstil
I vissa avseenden spelar det ingen större roll vilken regering man har. Det går alltid att lita på att de ljuger som ormar. Jag brukar säga att folk som lever i diktaturer åtminstone har privilegiet att inte behöva fundera över om deras makthavare är fulla av skit. Man utgår från det tills motsatsen bevisats. En liknande mentalitet skulle göra folk gott även här, där vi tror att allt är så transparent och ärligt.

På utrikesdepartementet ska det tydligen finnas ett dokument som visar att Sverige känt till övervakningen sedan 2002, och amerikanska ambassaden har å sin sida hela tiden hävdat att man tydligt berättat om verksamheten för svenska myndigheter och även samarbetat med desamma.

Ändå står Beatrice Ask den 10 November och blåljuger enligt följande citat:

"Det här var en nyhet för mig när jag fick uppgifterna från Säpo i fredags. Och varken Säpo eller någon på departementet har fått någon information om det tidigare."

Nähä du Ask? För det första så förstår ju vem som helst att det där är förbannad lögn och att spotta folket i fejset. Men även om så inte vore fallet så kan man kan inte undgå sitt ansvar genom att "inte veta". Det är väl för fan ditt jobb att veta! Det är minst lika inkompetent som att inte berätta. Avgå!